Головна Спрощенний режим Опис Шлюз Z39.50
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання - результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>A=Карпенко, П. О.$<.>)
Загальна кiлькiсть документiв : 10
Показанi документи с 1 за 10
1.
Шифр: СУ51/2013/4
   Журнал

Сучасні проблеми токсикології, харчової та хімічної безпеки [Текст] : науково-практичний журнал. - Киiв : ІВО "Медицина України", 1998 - . - ISSN 1609-0446. - Виходить кожного кварталу
2013р. № 4
Зміст:
Токсиколого-гигиеническая оценка и регламентация применения гербицидов на основе диметиламинной соли и 2-этилгексилового эфира 2,4-дихлор-феноксиуксусной кислоты для защиты зерновых злаковых культур и кукурузы. - С.5-11. - Библиогр. в конце ст.
Кирсенко, В.В. Обоснование допустимой суточной дозы бензойной кислоты в Украине / В.В. Кирсенко, Т.А. Яструб. - С.12-21. - Библиогр. в конце ст.
Балан, Г. М. Причини, структура та клінічні синдроми гострих отруєнь пестицидами у працівників сільського господарства в умовах його реформування / Г. М. Балан, О. А. Харченко, Н. М. Бубало. - С.22-29. - Бібліогр. в кінці ст.
Дослідження впливу екстракту бета-каротину "Lyc-O-Beta" з гриба Blakeslea trispora на організм щурів. - С.30-37. - Бібліогр. в кінці ст.
Дослідження гострої токсичності та кумулятивних властивостей у щурів нових похідних 4-тіазолідонів із потенційною антинеопластичною активністю. - С.38-43. - Бібліогр. в кінці ст.
Изучение влияния толуола на нейрогенез в структурах лимбической системы и коррекция выявленных изменений с помощью Мирадола. - С.44-48. - Библиогр. в конце ст.
Бабієнко, В. В. Вплив нітратної інтоксикації на вміст гемоглобіну та метгемоглобіну у крові щурів: експериментальне дослідження / В. В. Бабієнко. - С.49-50. - Бібліогр. в кінці ст.
Гигиеническая характеристика сбалансированности минерального состава пищевых рационов в детских образовательных учреждениях г.Черновцы. - С.51-53. - Библиогр. в конце ст.
Пересічний, М. І. Харчування дітей у дошкільних навчальних закладах / М. І. Пересічний, П. О. Карпенко, І. А. Магалецька. - С.54-58. - Бібліогр. в кінці ст.
Антоненко, А. В. Оптимізація нутрієнтного складу борошняних кондитерських виробів з пісочного тіста з шротом олійних культур / А. В. Антоненко, В. С. Михайлик. - С.59-63. - Бібліогр. в кінці ст.

Знайти схожі
Перейти до описів статей

2.
Шифр: ПУ18/2013/2
   Журнал

Проблеми харчування [Текст]. - Киiв : ІВО "Медицина України", 1932 - . - ISSN 2663-9726. - Виходить кожного кварталу
2013р. № 2
Зміст:
Смоляр, В. І. Стан фактичного харчування жителів України при хронічній патології / В.І. Смоляр. - С.5-10
Omelchuk, S. T. Abdominal obesity and low-grade inflammation: role of bioactive food facfactors in controlling inflammatory response / S.T. Omelchuk, N.V. Velikaya, V.N. Zalessky. - С.11-21
Гігієнічна оцінка збалансованості мінерального складу раціонів харчування дітей дошкільного віку в дитячих навчальних закладах м.Чернівці. - С.22-24
Показники мікроелементного профілю цільної крові у дітей із хронічною хворобою нирок VД стадії, які отримують програмну замісну ниркову терапію. - С.25-28
Карпенко, П. О. Особливості харчування спортсменів-підлітків / П.О. Карпенко, О.В. Бондар. - С.29-31
Смоляр, В. І. Особливості отруєння талієм / В.І. Смоляр, Г.І. Петрашенко, О.В. Голохова. - С.32-34
Залесский, В. Н. Пчелиный мед и прополис-продукты пчеловодства: противоопухолевые иммуномодуляторы с противовоспалительными и антиоксидантными свойствами / В.Н. Залесский, Н.В. Великая. - С.35-47
Адамчук, Т. В. Гармонізація регламентів використання харчових добавок в Україні з міжнародними вимогами / Т.В. Адамчук. - С.48-54
До питання регламентації вмісту мікотоксинів у соєвих продуктах. - С.55-59
Патологія печінки та шлунка у хворих з гострим отруєнням гербіцидами на основі 2,4-дихлорфеноксіоцтової кислоти у гострий та віддалений періоди. - С.60-69
Краснобрыжев, В. Г. Изучение структурных свойств фасованной питьевой воды при добавлении к ней когерентной воды / В.Г. Краснобрыжев, И.В. Михлик. - С.70-73
Смоляр, В. І. Відкриття мембранного травлення та пізнання механізмів транспорту харчових речовин / В.І. Смоляр. - С.74-75
VI науково-практична конференція з міжнародною участю "Сучасні аспекти раціонального харчування". - С.76-77

Знайти схожі
Перейти до описів статей

3.


    Карпенко, П. О.
    Особливості харчування спортсменів-підлітків [Текст] / П.О. Карпенко, О.В. Бондар // Пробл. харчування. - 2013. - N2. - С. 29-31
MeSH-головна:





Дод.точки доступу:
Бондар, О.В.
Экземпляры: всего 1 : чит.зал періодичних видань, рук.,кат. (1 экз.)
Свободны: всего 1 : чит.зал періодичних видань, рук.,кат. (1 экз.)
Знайти схожі

4.


    Пересічний, М. І.
    Харчування дітей у дошкільних навчальних закладах [Текст] / М. І. Пересічний, П. О. Карпенко, І. А. Магалецька // Сучасні проблеми токсикології, харчової та хімічної безпеки = Современные проблемы токсикологии = Modern problems of toxicology : науково-практичний журнал. - 2013. - № 4. - С. 54-58. - Бібліогр. в кінці ст. . - ISSN 1609-0446
MeSH-головна:
ДОШКОЛЬНЫЕ УЧРЕЖДЕНИЯ


Дод.точки доступу:
Карпенко, П.О.; Магалецька, І.А.
Экземпляры: всего 1 : чит.зал періодичних видань, рук.,кат. (1 экз.)
Свободны: всего 1 : чит.зал періодичних видань, рук.,кат. (1 экз.)
Знайти схожі

5.
Шифр: СУ51/2014/5
   Журнал

Сучасні проблеми токсикології, харчової та хімічної безпеки [Текст] : науково-практичний журнал. - Киiв : ІВО "Медицина України", 1998 - . - ISSN 1609-0446. - Виходить кожного кварталу
2014р. № 5
Зміст:
Токсиколого-гигиеническая оценка и регламентация применения гербицидов на основе диметиламинной соли и 2-этиленгексилового эфира 2,4-дихлорфеноксиуксусной кислоты для защиты зерновых злаковых культур и кукурузы. - С.7-13. - Библиогр. в конце ст.
Харченко, О. А. Острые отравления фосфорорганическими соединениями: основные клинические синдромы и механизмы их формирования / О. А. Харченко, Г. М. Балан, Н. Н. Бубало. - С.14-28. - Библиогр. в конце ст.
Корнута, Н. О. Вплив пестицидів на організм вагітних і розвиток плода. Взаємозв'язок між токсичністю організму вагітної та ембріо/фетотоксичністю / Н. О. Корнута, П. Г. Жмінько. - С.29-34. - Бібліогр. в кінці ст.
Вплив авермектинів на ініційовані нітрозодіетиламіном гепатоцити щурів. - С.35-40. - Бібліогр. в кінці ст.
Пихтєєва, О. Г. Порівняння токсикокінетики та токсикодинаміки CdCl2 та екзогенного комплексу кадмію з металотіонеїном при інтраперитонеальному введенні лабораторним мишам / О. Г. Пихтєєва. - С.41-44. - Бібліогр. в кінці ст.
Зінов'єва, М. Л. Особливості поведінкових реакцій самок і самців щурів за субхронічної дії 7-гідроксикумарину / М. Л. Зінов'єва, Н. О. Карпезо, О. В. Линчак. - С.45-49. - Бібліогр. в кінці ст.
Вивчення впливу фулерен-вмісного нанокомпозиту на організм в умовах пухлинного росту. - С.50-56. - Бібліогр. в кінці ст.
Відновлення стану підшлункової залози за умов застосування похідного малеіміду при канцерогенезі товстої кишки. - С.57-62. - Бібліогр. в кінці ст.
Гепатотоксичність 1,2-диметилгідразину при моделюванні колоректального раку у щурів. - С.63-68. - Бібліогр. в кінці ст.
Пересічний, М. І. Харчування дітей у дошкільних навчальних закладах / М. І. Пересічний, П. О. Карпенко, І. А. Магалецька. - С.69-73. - Бібліогр. в кінці ст.
Антоненко, А. В. Оптимізація нутрієнтного складу борошняних кондитерських виробів з пісочного тіста з шротом олійних культур / А. В. Антоненко, В. С. Михайлик. - С.74-78. - Бібліогр. в кінці ст.

Знайти схожі
Перейти до описів статей

6.
Шифр: ПУ13/2016/25/1
   Журнал

Проблемы старения и долголетия [Текст] : научно-практический журнал. - Киев, 1990 - . - Виходить кожного кварталу
2016р. Т. 25 № 1
Зміст:
Безруков, В. В. О жизни, научной и общественной деятельности видного украинского ученого, основоположника геродиететики, профессора Юрия Григорьевича Григорова (16.05.1931-01.11.2010) / В. В. Безруков, Л. Л. Синеок. - С.3-10
Ковалёва, А. А. И. И. Мечников - основатель теории старения и учения о пробиотиках / А. А. Ковалёва, М. М. Великая. - С.11-22
Дубинина, Н. В. Формирование микрофлоры кишечника и ее влияние на здоровье человека и процессы старения / Н. В. Дубинина. - С.23-30
Коваль, А. В. Влияние транс-изомеров жирных кислот на преждевременное старение / А. В. Коваль, А. Е. Подрушняк. - С.31-39
Большак, Ю. В. Безреагентная активация среды обитания человека, питьевой воды и продуктов питания — фактор оптимизации электронного состояния клеточных сред, улучшения здоровья и долголетия / Ю. В. Большак [и др.]. - С.40-49
Інші автори: Воронов С.В., Каганов В.Я., Солнцева Т.А.
Гудошников, В. И. Важный вклад перинатального питания и гормонального импринтинга/программирования в патогенез зависимых от возраста заболеваний (обзор литературы и собственных исследований) / В. И. Гудошников, Л. Ю. Прохоров. - С.50-58
Купраш, Л. П. Гериатрические аспекты взаимодействия лекарств и пищи / Л. П. Купраш [и др.]. - С.59-67
Інші автори: Купраш Е.В., Гударенко С.А., Гриненко Ю.А.
Беляева, Л. Е. Патофизиологическое обоснование использования нутрицевтических препаратов на основе рыбьего жира для профилактики последствий, вызванных пренатальным стрессом / Л. Е. Беляева [и др.]. - С.68-79
Інші автори: Федченко А.Н., Лигецкая И.В., Галинская Е.Б.
Горбач, Т. В. Влияние генномодифицированной сои в рационе питания белых крыс на метаболизм и гистологию печени и почек у родителей и потомков / Т. В. Горбач, Г. И. Губина-Вакулик, С. А. Денисенко. - С.80-86
Толстун, Д. А. Циркадные ритмы энергетического гомеостаза у мышей разного возраста / Д. А. Толстун. - С.87-97
Питецька, Н. І. Артеріальна гіпертензія та ожиріння у хворих літнього віку / Н. І. Питецька. - С.98-104
Карпенко, П. О. Аліментарний чинник у комплексному лікуванні хворих при метаболічному синдромі / П. О. Карпенко, Д. В. Федорова, Т. Л. Быкова. - С.105-113
Чагаровськии, О. П. Ефективність корекції ліпідного та вуглеводного обмінів у людей літнього віку з метаболічним синдромом за допомогою пробіотичних культур / О. П. Чагаровськии [и др.]. - С.114-124
Інші автори: Гавалко Ю.В., Синєок Л.Л., Романенко М.С., Наумчук Н.С.
Лабінський, А. Й. Вільний режим харчування на вимогу в лікуванні постпрандіального дистрес-синдрому (за даними копрологічних методів оцінки харчування) / А. Й. Лабінський, Г. Б. Лабінська. - С.125-132
Бакалюк, Т. Г. Ефективність дієтичної корекції в комплексі реабілітаційних заходів у хворих літнього та старечого віку на остеоартроз / Т. Г. Бакалюк. - С.133-147
Поворознюк, В. В. Ефективність застосування фортифікованого хліба у жінок постменопаузального періоду з дефіцитом та недостатністю вітаміну D / В. В. Поворознюк [и др.]. - С.148-155
Інші автори: Доценко В.Ф., Балацька Н.І., Муц В.Я., Синеок Л.Л., Бортнічук О.В., Гавалко Ю.В., Гавриш А.В., Мусієнко А.С., Солоненко Т.Ю.
Степанов, Ю. М. Особливості мікробиоти тонкого кишечника у хворих на хронічні неспецифічні запальні захворювання кишечника в залежності від нутритивного статусу / Ю. М. Степанов [и др.]. - С.156-165
Інші автори: Зигало Е.В., Стойкевич М.В., Сорочан О.В.
Manzhalii, E. G. Increasing efficacy of treatment patients with Steatohepatitis / E. G. Manzhalii, V. Е. Kondratiuk. - С.166-172
Харченко, H. В. Вплив персоніфікованого харчування та дозованих фізичних навантажень в лікуванні хворих із хронічними захворюваннями жовчного міхура на фоні ожиріння / H. В. Харченко [и др.]. - С.173-180
Інші автори: Анохіна Г.А., Харченко В.В., Якубовська І.А.

Знайти схожі
Перейти до описів статей

7.


    Карпенко, П. О.
    Аліментарний чинник у комплексному лікуванні хворих при метаболічному синдромі [Текст] / П. О. Карпенко, Д. В. Федорова, Т. Л. Быкова // Проблемы старения и долголетия. - 2016. - Том 25, N 1. - С. 105-113
Анотація: Обговорюються проблеми ролі аліментарного чинника в комплексному лікуванні хворих з метаболічним синдромом. Кожне проявлення метаболічного синдрому (вісцеральне ожиріння, атеросклеротичні ураження судин, дисліпідемія, підвищений артеріальний тиск, гіперглікемія та ін.) потребує відповідної корекції в лікувальному харчуванні, хоча в більшості випадків ці прояви спостерігаються одночасно у одного пацієнта. У зв’язку з цим, на нашу думку, перспективним є пошук шляхів адекватності хімічного складу раціонів харчування осіб з метаболічним синдромом з урахуванням кислотно-лужної рівноваги їх організму. Пропонується при складанні добових лікувальних раціонів харчування враховувати злужувальні або закислювальні властивості окремих продуктів харчування. Наведені основні вимоги щодо складання індивідуального раціону харчування при метаболічному синдромі.


Дод.точки доступу:
Федорова, Д.В.; Быкова, Т.Л.
Экземпляры: всего 1 : чит.зал періодичних видань, рук.,кат. (1 экз.)
Свободны: всего 1 : чит.зал періодичних видань, рук.,кат. (1 экз.)
Знайти схожі

8.
Шифр: ПУ13/2016/25/2
   Журнал

Проблемы старения и долголетия [Текст] : научно-практический журнал. - Киев, 1990 - . - Виходить кожного кварталу
2016р. Т. 25 № 2
Зміст:
Мєхова, Л. В. Тривалість життя та серцево-судинна патологія в різних регіонах Європи: зв’язок зі структурою харчування / Л. В. Мєхова, А. В. Писарук, Н. М. Кошель. - С.187-195
Григоров, Ю. Г. Сравнительная оценка характера питания украинцев пожилого и старческого возраста (результаты многолетних исследований) / Ю. Г. Григоров [и др.]. - С.196-203
Інші автори: Семесько Т.М., Синеок Л.Л., Романенко М.С., Гавалко Ю.В.
Сімахіна, Г. О. Харчування як основний чинник збереження стану здоров’я населення / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко. - С.204-214
Антюшко, Д. П. Перспективи використання продуктів для ентерального харчування в геродієтичній практиці / Д. П. Антюшко, П. О. Карпенко. - С.215-221
Башта, А. О. Перспективи використання інуліновмісної сировини в профілактиці хронічних неінфекційних захворювань / А. О. Башта, Н. П. Івчук. - С.222-229
Бабіч, О. В. Проблематика забезпечення спеціальними продуктами харчування хворих на целіакію в Україні / О. В. Бабіч, М. М. Віхоть. - С.230-234
Корзун, В. Н. Харчові раціони геродієтичного призначення з використанням дієтичних добавок рослинного походження / В. Н. Корзун, К. В. Свідло. - С.235-252
Кочубей-Литвиненко, О. В. Хліб пшеничний із сухою сироваткою, збагаченою магнієм, для харчування людей літнього віку / О. В. Кочубей-Литвиненко [и др.]. - С.253-262
Інші автори: Білик О.А., Захаревич В.Б., Васильченко Т.О.
Дмитровська, Г. П. Комплексний підхід до осучаснення асортименту геромолочної продукції / Г. П. Дмитровська. - С.263-268
Романчук, І. О. Оцінка якості кисломолочного продукту геродієтичного призначення / І. О. Романчук, О. П. Гондар, Л. О. Моісеєва. - С.269-272
Гойко, І. Ю. Розроблення фітокомпозицій для виробництва функціональних кисломолочніх сирів / І. Ю. Гойко. - С.273-279
Стеценко, Н. О. Розроблення сиркової маси з рослинним наповнювачем для геродієтичного харчування / Н. О. Стеценко. - С.280-286
Бажай-Жежерун, С. А. Морозиво з екстрактом стевії геродієтичного призначення / С. А. Бажай-Жежерун. - С.287-297
Шаповал, І. М. Обґрунтування використання проростків насіння соняшника для створення функіональних продуктів / І. М. Шаповал, С. Б. Осіпенко, Ю. В. Гавалко. - С.298-304
Бандуренко, Г. М. Получение новых видов полуфабрикатов из картофеля с низким гликемическим индексом / Г. М. Бандуренко [и др.]. - С.305-309
Інші автори: Писарев М.Г., Карповец П.М., Григорьева Л.И.
Мостова, Л. М. Технологія виробництва салатних самбуків геродієтичного призначення / Л. М. Мостова. - С.310-317
Малежик, І. Ф. Використання харчових добавок на основі моркви у харчовій промисловості / І. Ф. Малежик [и др.]. - С.318-323
Інші автори: Бессараб О.С., Бандуренко Г.М., Левківська Т.М.
Алабина, Н. М. Консервы для геродиетического питания / Н. М. Алабина, Л. В. Киселева, Г. П. Покудина. - С.324-330
Асадов, Шахбала Асад оглы. Роль фактора питания в сохранении здоровья популяции долгожителей Азербайжана / Шахбала Асад оглы Асадов, Ю. Г. Григоров, Т. М. Семесько. - С.331-332
Бабенко, Н. А. Модуляция возрастного нарушения содержания кардиолипина в тканях крыс путем подавления активности нейтральной сфингомиелиназы / Н. А. Бабенко, Г. В. Стороженко. - С.332
Бажай-Жежерун, С. А. Зерновий хліб геродієтичного призначення / С. А. Бажай-Жежерун, Н. Кужиль. - С.332-333
Бибик, Л. Г. Возможности рационального питания в коррекции состояния здоровья людей пожилого возраста / Л. Г. Бибик. - С.333-334
Божков, А. И. Переедание в раннем постнатальном онтогенезе формирует метаболическую память и влияет на продолжительность жизни / А. И. Божков, Ю. В. Никитченко, Али М. М. Аль-Бахадли. - С.335
Вайсерман, А. М. Питание в ранней жизни и «программирование» долголетия / А. М. Вайсерман. - С.335-336
Гавалко, Ю. В. Досвід використання апіфітокомпозиції у людей похилого віку / Ю. В. Гавалко [и др.]. - С.336
Інші автори: Захарія А.В., Синєок Л.Л., Давидова Г.І., Романенко М.С., Гоцька С.М.
Григоров, Ю. Г. Досвід застосування кавуна і гарбуза в оздоровчому та профілактичному харчуванні / Ю. Г. Григоров, П. С. Войтович. - С.337
Гуліч, М. П. Реалізація національного плану заходів щодо виконання програми «Європейська стратегія здоров’я-2020» — шлях до збереження громадського здоров’я / М. П. Гуліч. - С.338
Донг, Н. Ф. Перспективи використання рису у технології аглютенових ферментованих напоїв / Н. Ф. Донг, С. І. Олійник, В. Л. Прибильський. - С.339
Дорохович, Л. М. Хімічний склад харчового продукту, що відповідає вимогам геродієтетики / Л. М. Дорохович, М. М. Петренко. - С.339-340
Дорохович, А. М. Пастила як улюблений продукт споживання людей похилого віку / А. М. Дорохович [и др.]. - С.340-341
Інші автори: Потривайло О.О., Мурзін А.В., Луценко І.С.
Дорохович, В. В. Використання харчових волокон при розробці затяжного печива функціонального призначення для осіб похилого віку / В. В. Дорохович, М. М. Петренко, Д. О. Попова. - С.341
Захарія, А. В. Досвід створення дієтичних добавок апіфітокомпозицій у відділі апітерапії / А. В. Захарія [и др.]. - С.342
Інші автори: Давидова Г.І., Гоцька С.М., Дегодюк В.М.
Іванова, Т. М. Функціональні та спеціальні харчові продукти як основа підтримання здоров’я населення України / Т. М. Іванова, Л. В. Пешук. - С.342-344
Коваленко, Н. К. Роль молочнокислих бактерій у підвищенні біодоступності селену як основного компонента в складі функціональних харчових продуктів при остеопорозі / Н. К. Коваленко [и др.]. - С.344-345
Інші автори: Огірчук К.С., Поворознюк В.В., Дзерович Н.І.
Кургузова, Н. И. Возрастзависимый характер проявления оксидативного стресса при циклическом режиме кормления / Н. И. Кургузова [и др.]. - С.345
Інші автори: Бондарь В.В., Лебедь Е.Н., Аль Бегай М.А.Ю., Алсардиа М.М.А.
Курпілянська, К. В. Оцінка якості харчової продукції з пробіотичними властивостями / К. В. Курпілянська, Л. Ю. Арсеньєва. - С.346
Лівінська, О. П. Пробіотики з антиоксидантними властивостями як основа для створення нових продуктів для людей похилого віку / О. П. Лівінська, Н. К. Коваленко. - С.347
Любарська, Л. С. Оцінка забезпеченості дорослого населення м. Києва ессенціальними мікроелементами / Л. С. Любарська [и др.]. - С.348
Інші автори: Гуліч М.П., Ємченко Н.Л., Ермоленко В.П.
Масік, Н. П. Мікрофлора кишечника та її зміни при хронічних запальних захворюваннях легень у робітників сільського господарства різних вікових груп / Н. П. Масік. - С.349
Мусій, Л. Я. Кисловершкове масло з пробіотичними властивостями і модельованим жирнокислотним складом / Л. Я. Мусій, О. Й. Цісарик. - С.349-350
Никитченко, Ю. В. Калорийно ограниченная диета корригирует измененную прооксидантно-антиоксидантную систему при ускоренном старении / Ю. В. Никитченко, А. И. Божков. - С.350-351
Оринчак, М. А. Обґрунтування необхідності корекії порушень кальцієво-фосфорного обміну у хворих різного віку на хронічну хворобу нирок / М. А. Оринчак [и др.]. - С.351-352
Інші автори: Човганюк О.С., Гаман І.О., Вакалюк I.І., Артеменко Н.Р., Василечко М.М., Александрук Д.П., Краснопольський С.З.
Падалко, В. И. Влияние растительных пищевых добавок на устойчивость к оксидативному стрессу мух Drosophila melanogaster / В. И. Падалко [и др.]. - С.352
Інші автори: Козлова Е.В., Шеремет А.А., Дзюба В.Н.
Пешук, Л. В. Інновації в технології виробництва продуктів харчування для довголіття / Л. В. Пешук, О. О. Галенко, Х. В. Ліпка. - С.353
Поляков, О. А. Вплив фактичного харчування на залишкову працездатність людей пенсійного віку / О. А. Поляков, О. С. Томаревська. - С.353-354
Прокопенко, Н. А. Влияние количественных и качественных особенностей питания на физическое состояние здоровья работающих лиц старшего возраста / Н. А. Прокопенко. - С.354-355
Прохоров, Л. Ю. О возможности оздоровления и увеличения предстоящей продолжительности жизни человека за счет изменения режима питания / Л. Ю. Прохоров. - С.355-356
Романенко, М. С. Возрастные и гендерные особенности связи фактического питания с метаболическими факторами риска / М. С. Романенко, Л. Д. Иваненко, И. В. Сапожников. - С.356
Россихин, В. В. Особенности цитробактериоза кишечника пожилых пациентов в условиях курорта «Березовские минеральные воды» / В. В. Россихин, М. Г. Яковенко, А. В. Бухмин. - С.357
Россихин, В. В. Эффективность лактобактерий в лечении оксалурии у пациентов пожилого возраста / В. В. Россихин, М. Г. Яковенко, А. В. Бухмин. - С.358
Синенький, О. В. Вміст основних нутрієнтів у харчовому раціоні жителів Львівській області / О. В. Синенький. - С.358-359
Сливка, І. М. Пошук перспективних пробіотичних штамів молочнокислих бактерій, що виділені із традиційних карпатських сирів / І. М. Сливка, О. Й. Цісарик. - С.359-360
Царенко, А. В. Особливості харчування паліативних пацієнтів похилого віку / А. В. Царенко. - С.360
Чайковська, В. В. Перспективи розвитку геріатричної допомоги населенню України / В. В. Чайковська, Т. І. Вялих. - С.361
Ященко, О. В. Можливість використання біомаси міцелію лікарського гриба Ganoderma lucidum для корекції раціону харчування / О. В. Ященко [и др.]. - С.361-362
Інші автори: Ємченко Н.Л., Моісеєнко І.Є., Ольшевська О.Д., Харченко О.О.
Klimova, Е. М. Features formation of a true food allergy in patients with gastrointestinal diseases / Е. М. Klimova, Т. І. Kordon, О. S. Merezhko. - С.362-363
Povoroznyuk, V. V. Association between appendicular lean mass and dietary protein intake in postmenopausal women / V. V. Povoroznyuk, N. I. Dzerovych. - С.363

Знайти схожі
Перейти до описів статей

9.


    Антюшко, Д. П.
    Перспективи використання продуктів для ентерального харчування в геродієтичній практиці [Текст] / Д. П. Антюшко, П. О. Карпенко // Проблемы старения и долголетия. - 2016. - Том 25, N 2. - С. 215-221
MeSH-головна:
ПИТАНИЕ, ПОТРЕБНОСТЬ В ПИТАНИИ (физиология)
ПИТАНИЕ ЭНТЕРАЛЬНОЕ (методы)
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ (использование)
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ (анализ)
НУТРИЦИОННАЯ ТЕРАПИЯ (методы)
ПОЖИЛЫЕ
Анотація: Одним із варіантів, що дають змогу належним чином забезпечувати харчові потреби людей літнього та старчого віку, є використання продуктів для ентерального харчування, які характеризуються високою біологічною цінністю. На основі проаналізованих даних щодо вимог до геродієтичного харчування та проведених комплексних товарознавчих досліджень продуктів «Реабілакт» і «Реабілакт-Д» за показниками безпечності, загальної та активної кислотності, вмісту основних нутрієнтів, енергетичної та біологічної цінності встановлено, що дані вироби характеризуються високою харчовою та біологічною цінністю та можуть бути рекомендовані для харчування людей старших вікових груп, а продукт «Реабілакт-Д» ще й і для тих, які страждають на цукровий діабет 2 типу.


Дод.точки доступу:
Карпенко, П.О.
Экземпляры: всего 1 : чит.зал періодичних видань, рук.,кат. (1 экз.)
Свободны: всего 1 : чит.зал періодичних видань, рук.,кат. (1 экз.)
Знайти схожі

10.


    Пересічний, М. І.
    Харчування дітей у дошкільних навчальних закладах [Текст] / М. І. Пересічний, П. О. Карпенко, І. А. Магалецька // Сучасні проблеми токсикології, харчової та хімічної безпеки = Современные проблемы токсикологии = Modern problems of toxicology : науково-практичний журнал. - 2014. - № 5. - С. 69-73. - Бібліогр. в кінці ст. . - ISSN 1609-0446
MeSH-головна:
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ
ДОШКОЛЬНЫЕ УЧРЕЖДЕНИЯ
ПИЩЕВОГО РАЦИОНА РЕГИСТРАЦИЯ
ДОШКОЛЬНИКИ
Анотація: Харчування дітей в сучасних дошкільних навчальних закладах не відповідає вимогам оптимального харчування та потребує корекції. Виявлено значні відхилення у забезпеченні добових потреб дітей в основних есенційних нутрієнтах та мінорних речовинах. Розроблено зразкове меню з вибірковим асортиментом страв для впровадження у дошкільні заклади. Запропоновано основні принципи концепції розвитку дошкільного харчування та включення до харчових раціонів продукції оздоровчого призначення.


Дод.точки доступу:
Карпенко, П.О.; Магалецька, І.А.
Экземпляры: всего 1 : чит.зал періодичних видань, рук.,кат. (1 экз.)
Свободны: всего 1 : чит.зал періодичних видань, рук.,кат. (1 экз.)
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)