Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Боцюрко В.І., Боцюрко Ю.В., Касіянчук В.Д., Касіянчук М.В.
Назва : Лікувально-оздоровчі продукти із фруктово-ягідних порошків та їх використання в медичній практиці
Місце публікування : Art of Medicine: науково-практичний журнал. - Івано-Франківськ: ІФНМУ, 2022. - № 1. - С. 14-17. - ISSN 2521-1455 (Шифр AУ50/2022/1). - ISSN 2521-1455
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: ФРУКТЫ
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ
Анотація: Метою дослідження було проаналізувати можливості використання фруктово-ягідних порошків для виробництва продукції оздоровчого і лікувально-профілактичного призначення та їх застосування в практичній медицині. У процесі дослідження висвітлено оздоровчі та лікувально-профілактичні властивості фруктово-ягідних порошків (концентратів), що виготовляють на основі розроблених науковцями Університету Короля Данила в творчій співдружності з вченими Івано-Франківського національного медичного університету сучасних, інноваційних, універсальних, безвідходних технологій і успішно впроваджених на фабриці оздоровчих продуктів фермерського господарства «Агротехнології» в Олешанській територіальній громаді Івано-Франківської області, Україна. Технології дозволяють переробляти всі види фруктово-ягідної, овочевої сировини та грибної сировини на високоякісні напівфабрикати-порошки (концентрати) і сухопродукти в широкому асортименті. Висновки. У процесі дослідження автори систематизували та узагальнили лікувально-профілактичні властивості фруктово-ягідних порошків (концентратів), навели приклади використання їх для виробництва окремих видів оздоровчих продуктів і в медичній практиці. Отримані результати можуть бути використані підприємствами харчової промисловості, науково-дослідними й виробничими лабораторіями для розробки нових рецептур продукції підвищеної біологічної цінності та організації їх виробництва, а також для створення нових високоефективних лікарських засобів і харчових добавок.

Дод.точки доступу:
Боцюрко, В.І.; Боцюрко, Ю.В.; Касіянчук, В.Д.; Касіянчук, М.В.