Пархоменко, Л. К.
    Вплив кишкової мікробіоти на формування та розвиток неалкогольної жирової хвороби печінки в дітей [Текст] / Л. К. Пархоменко, Л. А. Страшок, М. А. Хоменко // Здоровье ребенка. - 2018. - Т. 13, № 8. - С. 100-106. - Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна:
НЕАЛКОГОЛЬНАЯ ЖИРОВАЯ БОЛЕЗНЬ ПЕЧЕНИ (микробиология, патофизиология, этиология)
МИКРОБИОТА
КИШЕЧНИК (микробиология)
ДЕТИ
ПОДРОСТКИ
Анотація: Останнім часом неалкогольна жирова хвороба печінки є одним із найбільш поширених захворювань печінки серед дорослих та все частіше діагностується в дітей та підлітків. Це обумовлює значний інтерес до пошуку нових ланок етіопатогенезу хвороби. Із розробкою та застосуванням сучасних методів дослідження кишкової мікробіоти було досягнуто значного прогресу в розумінні її впливу на здоров’я людини. В огляді літератури надані сучасні дані, що демонструють роль кишкової мікробіоти у формуванні та розвитку неалкогольної жирової хвороби печінки в дітей.


Дод.точки доступу:
Страшок, Л. А.; Хоменко, М. А.
Экземпляры: всего 1 : чит.зал періодичних видань, рук.,кат. (1 экз.)
Свободны: всего 1 : чит.зал періодичних видань, рук.,кат. (1 экз.)